Colloidaal Zilverwater voor alle dieren groot en klein.

Teken: een vergiftigd geschenk voor wandelaars

Bij een infectie kan op de plaats van de tekenbeet dagen tot weken erna een rode plek ontstaan, die geleidelijk groter wordt en vaak centraal verbleekt, zodat een ring ontstaat. Ebola-teken

Deze huidaandoening noemt men een erythema migrans (EM). De EM ziet er niet altijd hetzelfde uit. Verder kan men enige tijd na de tekenbeet griepachtige klachten krijgen, zoals hoofdpijn, stijve nek, koorts, spierpijnen en vermoeidheid. www.parasietenvrij.be

Tekenbeet kan uitmonden in ziekte van Lyme

Deze klachten kunnen weer verdwijnen. Als de bacterie zich door het lichaam verspreid (dissemineert), kunnen diverse symptomen ontstaan. De bacterie kan voor een een multi-systeem ziekte zorgen. Het kan leiden tot o.a. neurologische (zenuwstelsel/hersenen), dermatologische (huid), reumatologische (spieren en gewrichten), cardiologische (hart), opthalmologische (ogen) en psychiatrische klachten.

Heel wat complicaties mogelijk na tekenbeet.

Tekenencefalitis is een vorm van hersenontsteking die overgebracht wordt door teken. Er is beperkt risico voor degenen die door de vrije natuur trekken waar de besmette teken voorkomen. Als je bedekkende kleding draagt en een insectenwerend middel op de onbedekte, kwetsbare huid smeert, verklein je de kans op een tekenbeet.

Er is een inenting mogelijk die bij volwassenen ook nog binnen vier dagen na een tekenbeet kan worden toegediend. Over de noodzaak van die inenting moet je je in de vakantieplaats op de hoogte stellen. In sommige gevallen is een lang werkende vaccinatie vooraf mogelijk.

Na drie tot dertig dagen krijg je griep met koorts, overgevoeligheid, misselijkheid, hoofd- en gewrichtspijn. Na een week verdwijnen de klachten meestal weer. Bij tien procent van de zieken komen de symptomen echter weer terug en kunnen leiden tot een hersenontsteking of FSME. FSME verloopt in twee fasen.

De eerste fase begint met griepverschijnselen, koorts en hoofdpijn. Dit duurt ongeveer 5 tot 10 dagen. Daarna heeft men een klachtenvrije periode van 4 tot 10 dagen.
Bij een deel van de patiënten ontstaat een tweede ziekteperiode met hoge koorts, hoofdpijn ,verlammingsverschijnselen, ontsteking van hersenen en hersenvlies.

Zelden leidt dit tot ernstige en blijvende aandoeningen van het zenuwstelsel. Enkel bij 10 % van de geïnfecteerde mensen treedt die tweede fase op, waarvan 3 tot5 % van de patiënten er blijvende neurologische aandoeningen (verlamming, doofheid, hoofdpijn) aan overhouden.
Eén tot twee procent overlijdt zelfs aan FSME.

We ship all over Europe

Secure Webshop

Dierenwelzijn Bezoekers

Social Media Delen

Dierenwelzijn

+huisdieren gezond
+hygiene drinkbak
+chlorella
+spirulina
+dierenwelzijn
+wedstrijddieren
+zilvermaker
+dierenwelzijn
+honingbijen
+duiven
+aquarium
+zilverwater
+zilverapparaat
+bacterieinfectie
+schimmelinfectie
+zilvergenerator
+ionic pulser
+robey silver
+kinderboerderij
+ehbo
+colloidal silver

Goudgeel Colloidaal Zilverwater geeft dierenwelzijn voor wedstrijddieren, vogels, kleinvee, vissen, bijen, duiven, pluimvee, hond en kat, paarden --- Snelle levering Belgie Nederland & Europa ---